DIÁNA SZÉPSÉGSTÚDIÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatásunk célja, hogy bemutassa a Diána szépségstúdió adatkezelési műveleteit, kiemelten a www.diana-szepsegstudio.hu honlap működésével és a kapcsolódó közösségi oldallal összefüggésben a tudomásunkra jutott személyes adatok vonatkozásában.

1. Az adatkezelő

Neve:Diána szépségstúdió

Elérhetősége:info@diana-szepsegstudio.hu

Képviselő neve: Dániel Diána

Elérhetősége:info@diana-szepsegstudio.hu

Hivatalos levelezési cím:2330 Dunaharaszti, Kaszala Károly u. 40.

Adatkezelő honlapjának címe: http://www.diana-szesegstudio.hu/

Nyilvántartási szám: 7035213

2. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

3. Hogyan kerülünk kapcsolatba azokkal a személyes adattal, amelyet kezelünk?

 

3.1. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címünkre küldött üzenet

Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül az info@diana-szepsegstudio.hu e-mail címre küldesz üzenetet, így kezeljük adataidat:

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
Megismerjük a neved, az e-mail címed és minden további személyes adatodat, amelyet az üzenetben elhelyezel (pl. foglalkozásod, telefonszámod, fényképed az aláírásodnál). A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy reagálni tudjunk a megkeresésre.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Ha nem jössz el a stúdiónkba edzésre, leveledet törölni fogjuk fiókunkból az éves selejtezés során.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@diana-szepsegstudio.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha bejelentkezel hozzánk?
Ha bejelentkezel edzésre, eredeti üzenetedet megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

3.2. Kapcsolatfelvétel a nyilvános telefonszámunk tárcsázásával

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Ha hívószám kijelzéssel hívsz minket, látni fogjuk a telefonszámodat, és valószínűleg a nevedet is megismerjük. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk és a további kapcsolattartást megkönnyítsük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Ha csak egyszeri telefonbeszélgetésről van szó, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 30napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@diana-szepsegstudio.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszámod egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?
Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámodat megjegyezzük, elmentjük a telefonunkra, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk.

3.3. Időpontfoglalás

Milyen adatot kérünk, miért és mi alapján?

A foglaláshoz a neved, telefonszámod kérjük, ezeket az adatokat a hozzájárulásod alapján kezeljük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A hozzájárulásod visszavonásáig kezeljük az adataidat, határidőnaplónkat évente selejtezzük.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@diana-szepsegstudio.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az időpontfoglalásodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket/regisztrációkat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

3.4. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Amikor kifizeted az órákat, helyben kiállítjuk és adjuk át neked az erről szóló nyugtát, igény esetén Áfás számlát.

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?
Számláinkat elsősorban papír alapon állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím.

Jogi kötelezettségünk a számlázás, ezért ezekre az adatokra feltétlenül szükségünk van.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
A tárolás időtartamát jogszabály írja elő, eszerint a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.

Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?
Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

1.1. Közösségi oldalaink – Diána szépségstúdió Facebook, és a dianaszepsegstudio instagram oldalakon

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
Ha kedveled ezen oldalunkat, a neveden kívül láthatjuk a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat, hozzájárulásod alapján. Célunk a szolgáltatásaink népszerűsítése, referencia-anyagok és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.

Néha kiemelünk egy-egy bejegyzést az oldalon, ami azt jelenti, hogy fizetünk érte, hogy még több emberhez eljussanak a bejegyzéseink. Ezekben az esetekben is látni fogjuk, ha kedveled vagy nyilvánosan osztod meg a bejegyzést, sőt a hozzászólásaidat is, hozzájárulásod alapján.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Nem őrizzük meg ezeket az adatokat, az irányítás a te kezedben van. Te döntesz arról, kedveled-e az oldalunkat, hozzászólsz-e a posztjainkhoz. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neved az oldalt kedvelők között. A moderálási jogot fenntartjuk magunknak, lehetőségünk van kitiltani személyeket az oldalról vagy törölni a hozzászólásaikat. Ilyenre még nem volt példa, a jövőben is csak a rosszindulatú, az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető bejegyzéseknél fordulhat elő.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
Kattints a „Mégsem tetszik ez az oldal”/„Unfollow” gombra! A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Fényképek és videók nyilvánosságra hozatala közösségi oldalainkon, honlapon

Közösségi oldalainkon időnként teszünk ki fényképeket és videókat, a hozzájárulásokat minden esetben előzetesen bekérjük.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

A felismerhető természetes személyeket ábrázoló fénykép (képmás) szintén személyes adat. Ezeknek a fényképeknek a nyilvánosságra hozatala csak akkor lehetséges, ha hozzájárulsz. Ezeket a fényképeket azért szeretnénk megmutatni szélesebb közönségnek, mert büszkék vagyunk az edzések által elért eredményekre és szeretnénk másoknak is megmutatni.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
Hozzájárulásod visszavonásáig.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?
Hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@diana-szepsegstudio.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben törölni fogjuk a közösségi oldalunkra kihelyezett fényképet, videót. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Üzleti és szakmai partnereink adatainak kezelése

Munkánkat szoros együttműködésben végezzük hasonló területen dolgozó szakemberekkel, partnerekkel, segítséget kérünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk. Néha az ő munkavállalóikkal is felvesszük a kapcsolatot.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. A mindennapi munka életszerű kivitelezése a célunk az adatkezeléssel.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hosszú távú, de időszakos üzleti kapcsolat fennállásáig, vagy tiltakozásig, törlési kérelemig.

A jogos érdek miatt
Készítettünk érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével nem sértjük partnereink magánszféráját. Partnereink igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítjuk részükre. Ha valaki nem szeretné a partnereink közül, hogy felhívjuk, írjunk neki, szakmai vagy üzleti kérdésben, töröljük az adatokat. Jellemzően olyan adatokat kezelünk jogos érdek alapján, amelyet partnereink bocsátottak a rendelkezésünkre korábbi együttműködésünk vagy találkozásunk során.

Elektronikus megfigyelőrendszer üzemeltetése

Székhelyünkön vagyonvédelmi célból elektronikus megfigyelőrendszert üzemeltetünk.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?
Az elektronikus megfigyelőrendszer üzemeltetésével együtt jár, hogy a szépségstúdióba, székhelyünkre látogató természetes személyekről képfelvétel készül (rendszerünk hangot nem rögzít). A kamerarendszer által rögzített képmást hozzájárulás alapján kezeljük. A figyelmeztetést kihelyeztük a kamerák közelébe, ha valaki belép a kamerával megfigyelt területre annak tudatában, hogy róla kamerafelvétel készülhet, a belépést ráutaló magatartásnak tekintjük.

A látogatóknak szóló részletes tájékoztatást jól látható helyre kitettük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?
3 napig.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?
Hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod egy rövid üzenettel, amelyet az info@diana-szepsegstudio.hu e-mail címre küldj.

A hozzájárulás visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűnek tekinthető. A hozzájárulás visszavonását követően a Téged is ábrázoló felvételt töröljük, feltéve, hogy nincs más jogalapunk a felvétel megtartására, így például az nem szükséges jogi igényünk előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez.

Süti kezelés

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Oldalunkon a következő sütit használjuk:

PHPSESSID: Ez azonosítja az ügyfelet és ebben tárolunk minden olyan adatot, ami az alap működéshez kell. A sütik törlődnek, amint bezárod a böngészőt / lejár a munkamenet. Ez a süti nem igényli a hozzájárulásodat. A böngésző bezárásával törlődik a felhasználó gépéről.

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngésződben a sütiket:

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

Adatfeldolgozók

 

Tárhelyszolgáltatás

WEBONIC Kft.1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.Cégjegyzékszám: 01-09-025725Adószám: 25138205-2-41Hozzáférés a honlap teljes tartalmához. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás társaságunk részére.

Könyvelés:

Firningelné Nagy Anikó K. 2330 Dunaharaszti, Dankó P. u.  11/B.Nyilvántartási szám: 29922282Adószám: 65944585-1-33Hozzáférés a kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. A számlák rögzítésén, a bérszámfejtésen és a bevallások elkészítésén kívül nem végeznek más adatfeldolgozói műveletet.

 

Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Nem továbbítunk személyes adatot harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére.

Érintettek jogai

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

 1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb.

 1. Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adataidat, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

 1. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül töröljük az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk rólad egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk.

Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhatsz, törlés lesz a vége gond nélkül.

Ha előfordulna, hogy például névvel adsz rólunk klassz véleményt, vagy kiteszünk egy közös fotót a közös munkáról, majd később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk neked.

 1. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezeljük pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

 1. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja.

 1. Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben nagyon szívesen átadjuk neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat

 1. Automatizált döntéshozatal

Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

Panasz benyújtása

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, örömmel segítünk és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetedet: info@diana-szepsegstudio.hu

Bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:  http://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Honlapunk és tárhelyünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik.

Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ugyancsak felülvizsgáljuk a tájékoztatásunkat, ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be.

 

Dunaharaszti, 2021.03.25.

 

Tájékoztatónk elkészítését a következő források segítették, a tájékoztatóban nem részletezett kérdésekben ezeket tartjuk irányadónak:

 1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny

 1. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
 2. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

 1. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

Az adatvédelmi tájékoztató 3. pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe:

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás:

Kapcsolatfelvétel e-mailen

Kapcsolatfelvétel telefonon

– Időpontfoglalás

– Közösségi oldalaink – Közösségi oldalaink –Facebook, és Instagram oldalakon

– Fotók a honlapon, közösségi oldalon

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján az adatkezelés jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit:

– számlázási kötelezettség teljesítése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pont alapján az adatkezelés jogalapja a jogos érdek:

– Jogi személy partnerek, beszállítók természetes személy képviselőinek és kapcsolattartóinak elérhetőségi adatainak kezelése